Aloysius Digitaal

Ontdek de ICT-Leskisten voor Digitale Geletterdheid
december 2020
Terug naar de voorpagina

Virtual reality en augmented reality

Met augmented reality leren kinderen en jongeren over onderwerpen terwijl zij om een 3D-model lopen en dat van alle kanten bekijken, terwijl zij een voice-over horen en hotspots aanklikken voor meer informatie.

Zo ‘lopen’ zij zomaar tussen de planeten van ons zonnestelsel, kunnen in de klas een olifant bekijken of door een VOC-schip lopen. Een les bestaat uit drie onderdelen: een interactieve powerpoint, een QR-code en verwerkingsopdrachten. Je krijgt een unieke link waarmee je in een lessenbibliotheek komt en je lessen heel eenvoudig kunt downloaden, met handleiding.

Bekijk hier VR in de praktijk!

Met virtual reality haal je ‘de wereld’ je school in! Zet leerlingen een VR-bril op en ze kunnen wandelen door een museum of de Sahara bezoeken. Alle scholen die vertegenwoordigd zijn in het ontwerpteam volgden onlangs de VR-training en zijn razend enthousiast.

Scholengemeenschap Harreveld werkt al veel met VR-brillen: de school vindt het een ideale manier om leerlingen die in gesloten onderwijs niet zomaar even naar buiten kunnen, toch te laten leren ‘in de wereld’.

Bekijk hier hoe Scholengemeenschap Harreveld VR inzet

Terug naar de voorpagina