Aloysius Digitaal

Tips van de ICT Coaches
juni 2020
Terug naar de voorpagina

Volg de webinars van Kennisnet

Wil je je snel en op afstand laten inspireren en voeden over digitalisering of onderwijs op afstand? Houd dan het webinar-aanbod van Kennisnet in de gaten! Op 12 mei bijvoorbeeld, was er een interessant webinar over digitaal contact in het speciaal onderwijs in coronatijd én wat we daarvan kunnen blijven behouden.

Slim(mer)werken

Reinier Ladan is Apple-fan en productiviteitsnerd. Hij maakt podcasts over onder meer technologie en productiviteit. Ook heeft hij heeft zijn eigen website over productiviteit met Apple-apparatuur, waar je veel ideeën en apps vindt die je in je werk kunt toepassen en die helpen om je tijd nuttig(er) in te delen – waardoor je meer tijd overhoudt voor je leerlingen.

Leerlingen handig de weg wijzen

Het programma Skitch kan eigenlijk niet ontbreken op je MacBook! Het is gratis te downloaden uit de Apple App Store en je maakt er snel overzichtelijke schermafdrukken van voor leerlingen, waarin je eenvoudig tekst en pijlen zet. Zo wijs je leerlingen handig de weg op hun iPad of MacBook bijvoorbeeld.

Cliphanger

Cliphanger staat vol met geanimeerde filmpjes over diverse onderwerpen. Ze spreken leerlingen vaak erg aan, zoals dit clipje over Martin Luther King. Mooi om in deze tijden te gebruiken voor een gesprek met leerlingen.

Ken jij Digi-doener?

Digi-doener is een project van FutureNL. Elke week vind je hier gratis lessen met digitale doe-dingen voor groep 1 tot en met 8. De lessen vragen niet veel voorbereiding, zijn altijd gekoppeld aan een ander vak, dragen bij aan de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden en kunnen meestal gegeven worden zonder het gebruik van iPads. Het is gewoon een kwestie van doen! Voor het voortgezet speciaal onderwijs is er ook één!

Online ontsnappen uit een escape room!

Op Kraak ‘m vind je ‘escape room-achtige’ games. Kinderen vinden het geweldig om de codes te kraken. Samenwerken, creatief denken en andere 21e-eeuwse vaardigheden komen op een speelse manier aan bod.

Praktische reisgids (voor thuis, over digitaal leermateriaal)

Deze Reisgids Digitaal Leermateriaal is een praktische wegwijzer met bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen voor digitaal leermateriaal in de dagelijkse onderwijspraktijk. Ook handreikingen voor het zelf maken en arrangeren van digitaal leermateriaal, gebaseerd op beschikbare tools en applicaties, vind je op deze site.

Terug naar de voorpagina